LANTIONPOHJAN PILATES

Naisten Alakerta ja MyBnB Live
Naisten Alakerta yhdisti voimansa MyBnB Liven kanssa, ja tarjoaa ilmaisia lantionpohjan pilatesjumppia sekä Pippa Laukan luennon. Katso tallenteet ja hyppää mukaan! Tammikuussa kaksi uutta livejumppaa, 13.1. ja 20.1. klo 20.30!

 

Naisten Alakerran ja Stragenin tavoite on alusta asti ollut naisten terveyden edistäminen. Siksi yhdistimmekin voimat MyBnB Liven kanssa, ja tarjoamme ilmaisia lantionpohjan pilates –livejumppia sekä Pippa Laukan luennon. MyBnB Live -jumpat ovat ilmaisia, ja voit tehdä ne jälkikäteen itsellesi sopivaan aikaan tallenteelta. 

Syyskuussa 2021 nauhoitimme neljä jumppaa, ja tammikuussa 2022 tarjolla on kaksi uutta jumppaa:

Naisten Alakerran ja MyBnB:n pilates- ja lantionpohjajumpat, vetäjänä Sari Niskanen

Uudet jumppajaksot 13.1. ja 20.1.2022 klo 20.30! Katso jumpat YouTubessa | Katso MyBnB Liven FB:ssä

 

 

Jumpat MyBnB Liven YouTubessa

Miksi lantionpohjajumppa?

”Lantiopohjalla tarkoitetaan lantion luista rakennetta, siihen liittyviä niveliä (SI-nivelet ja häpyliitos) sekä lihaksia kahdessa päällekkäisessä kerroksessa. Lantionpohja kannattelee koko ylävartaloamme, ja se on osa ns. korsettialuetta. Tämän alueen lihasten harjoittaminen on tärkeää ihan kaiken ikäisille! 

 Vahvistamalla lantionpohjan lihaksiasi ennaltaehkäiset virtsankarkailun lisäksi mm. selkäsärkyjä ja ryhtimuutoksia. Lantionpohjan lihasten hyvä kunto on tärkeää myös esim. laskeumien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa sekä suolen optimaalisessa toiminnassa. Pieniä mutta tärkeitä lihaksia kannattaa treenata, mutta toisaalta myös rentouttaa. Ylijännittynyt lantionpohja voi aiheuttaa jopa virtsankarkailua tai kipua alavatsan alueella – tässäkin jumppaamisessa siis maltti on valttia. Sopiva harjoittelumäärä on yksilöllistä ja löytyy kokeilemalla; saat vinkkejä maanantai-iltojemme yhteisistä hetkistä, ja pääset kokeilemaan ja löytämään Sinulle sopivimmat harjoitteet ja tavan rentoutua”, kertoo fysioterapeutti Sari Niskanen. 

 

Pippa Laukan luento: Vaihdevuosiin liittyvät alakerran ongelmat ja niiden kokonaisvaltainen hoito

Lauantaina 2.10. klo 9.45 Pippa Laukka luennoi MyBnB Liven kanavilla vaihdevuosista ja niihin liittyvistä oireista sekä kokonaisvaltaisesta hoidosta. Anna itsellesi oma hetki ja kuuntele tallenteelta mielenkiintoista asiaa ja tutkittua faktaa! Luento on ilmainen.

Katso luento MyBnB Liven YouTubessa

Lue artikkeli: Kolme tärkeää huomiota vaihdevuosista

Artikkelit naisten terveyteen ja lantionpohjan lihasten hyvinvointiin liittyen

Naisten terveys – LUE ARTIKKELEITA

Bakteerivaginoosi – LUE ARTIKKELEITA

Vaihdevuodet – LUE ARTIKKELEITA

HPV – LUE ARTIKKELEITA