COLPOFIX
COLPOFIX
Colpofix® -emätingeeli on kliinisesti tutkittu ja ainoa markkinoilla oleva itsehoitovalmiste, joka auttaa ihmisen papilloomaviruksen seurauksena syntyneisiin kohdunkaulan muutoksiin.

Colpofix – itsehoitovalmiste ihmisen papilloomaviruksen (HPV) aiheuttamiin kohdunkaulan muutoksiin

HPV- eli ihmisen papilloomaviruksen aiheuttamiin kohdunkaulan muutoksiin ei ole lääkehoitoa. Colpofix® -emätingeeli on kliinisesti tutkittu ja ainoa markkinoilla oleva itsehoitovalmiste, joka auttaa ihmisen papilloomaviruksen seurauksena syntyneisiin kohdunkaulan muutoksiin. Se myös nopeuttaa HPV:n eliminaatiota (poistumista elimistöstä) eli auttaa näin ennaltaehkäisemään mahdollisia solumuutoksia. Colpofixia voidaan siis käyttää positiivisen HPV-testituloksen ja/tai lievien solumuutoslöydösten jälkeen.

 

Kuinka Colpofix -emätingeeli toimii

Colpofix muodostaa suojaavan ja kosteuttavan kalvon kohdunkaulan limakalvolle, ja näin suojaa sitä vierailta mikrobeilta. Vaikuttavat aineet ovat natriumkarboksimetyylibeetaglukaani ja polykarbofiili.  Ne edistävät solujen uusiutumista ja kohdunkaulan muutosten paranemista ylläpitämällä kohdunkaulan ja emättimen limakalvon hyviä fysiologisia olosuhteita. Colpofix hoitaa myös ihmisen papilloomaviruksen (HPV) aiheuttamia lieviä muutoksia.

Colpofix auttaa ylläpitämään ja korjaamaan emättimen normaaliflooraa. Polykarbofiili parantaa emättimen pH-tasapainoa ja natriumkarboksimetyylibeetaglukaanilla on prebioottinen vaikutus.

Miten Colpofix -emätingeeliä käytetään

Colpofix on kohdunkaulan ja emättimen limakalvoa ylläpitävä ja korjaava hoito, joka auttaa tutkitusti etenkin HPV-viruksen (ihmisen papilloomavirus) aiheuttamiin muutoksiin. Colpofixia käytetään kohdunkaulansyövän seulonnan tai muualla otetun papa- tai HPV-testin jälkeen seuraavasti:

  • HPV-testin tulos on ollut positiivinen
  • HPV-testin tulos oli positiivinen ja lisäksi näytteessä on todettu lievä solumuutos
  • Näytteessä on todettu lievä solumuutos

Colpofix-emätingeeliä käytetään testitulosten jälkeisen seurannan aikana, ennen seuraavaa seulontakertaa.

Colpofix annostellaan emättimeen (5 suihkausta) kerran päivässä iltaisin ennen nukkumaanmenoa 20 päivää kuukaudessa ja 3 kuukauden ajan.

 

 

Puolijähmeä geeli muuttuu annosteltaessa nesteeksi, ja annostelun jälkeen takaisin geeliksi. Ominaisuuden ansiosta valmiste voidaan annostella tasaisesti ja tehokkaasti suoraan kohdunkaulan ja emättimen limakalvolle. Ergonomisella applikaattorilla eli annostelijalla valmiste ei valu, ja sitä on miellyttävä käyttää.

Kohdunkaulansyövän joukkoseulonnat

On tärkeää osallistua valtakunnallisiin joukkotarkastuksiin kohdunkaulan syövän ehkäisemiseksi. 30–60-vuotiaat naiset kutsutaan seulontaan 5 vuoden välein (joissakin kunnissa seulotaan myös 25- tai 65-vuotiaita). Muistathan siis osallistua seulontoihin sekä määrättyihin jatkotutkimuksiin. Colpofix ei korvaa rokotusta eikä määrättyjä hoitoja.

 

Colpofix sumutettava emätingeeli
natriumkarboksimetyylibeetaglukaani, polykarbofiili
CE-merkitty lääkinnällinen laite
Markkinoija: Stragen Finland Oy
Valmistaja: Uriach Italy S.r.l.

Mistä Colpofixia voi ostaa

Colpofix on helppo tilata vaikka suoraan kotiin verkkoapteekeista. Colpofix on itsehoitovalmiste, eikä siihen tarvitse reseptiä. Päivitämme verkkoapteekkilistaa jatkuvasti. Saatavilla myös hyvinvarustelluista kivijalka-apteekeista.

Verkkoapteekit:

Apteekkishop.fi
Apteekkiverkkokauppa.fi
Bonusapteekki.fi
Kapylanapteekki.fi
Koivuapteekki.fi
Nettiapteekki.fi
Nettiterveysapteekki.fi
S-apteekki.fi (Apteekki Isokannel)
Verkkoapteekki.fi
Verkkosivuapteekki.fi
Vihdinapteekki.fi
Yliopistonapteekki.fi (YA)
Yliopistonverkkoapteekki.fi

Kivijalka-apteekit:

Espoo:
Sellon apteekki

Helsinki:

Apteekki Isokannel, kauppakeskus Kaari
Apteekki Medena, kauppakeskus Itis
Apteekki Primavera, Prisma Itäkeskus
Apteekki 51, kauppakeskus Mall of Tripla
Arabianrannan apteekki
Erottajan apteekki
Herttoniemen apteekki
Kalasataman apteekki
Käpylän apteekki
Lauttasaaren keskusapteekki, kauppakeskus Lauttis
Munkkivuoren apteekki
Olo-apteekki Graniittitalo
Pasilan apteekki, kauppakeskus Mall of Tripla
Töölön apteekki, Kampin kauppakeskus

Hollola:
Hollolan apteekki

Hyvinkää:
Vehkojan apteekki

Joensuu:
Joensuun Uusi Apteekki

Jämsä:
Jämsän 1. apteekki

Järvenpää
Järvenpään Lähiapteekki

Kerava:
Keravan 1. apteekki
Keravan 2. apteekki (Citymarket)

Klaukkala:
Klaukkalan apteekki

Kouvola:
Kauppakeskus Veturin apteekki
Tornionmäen apteekki

Kuopio:
Itä-Suomen yliopiston apteekki

Lahti:
Holman apteekki

Lohja:
Lohjan 1. apteekki

Oulu:
Hansa apteekki
Kastellin apteekki

Porvoo:
Näsin apteekki

Tampere:
Bonusapteekki
Koivu apteekki
Lielahden apteekki (Prisma)
Tesoman apteekki

Turku:
Hansatorin apteekki
Humaliston apteekki
Nummenmäen apteekki
Länsikeskuksen apteekki
Skanssin apteekki

Tuusula:
Tuusulan 1. apteekki

Vaasa:
Kivihaan apteekki

Vantaa:
Jumbon apteekki
Koivukylän apteekki
Myyrmannin apteekki
Simonkylän apteekki

 

Usein kysytyt kysymykset

Mihin Colpofixia käytetään?
Colpofix® -emätingeeli on kliinisesti tutkittu ja ainoa markkinoilla oleva itsehoitovalmiste, joka auttaa HPV-viruksen seurauksena syntyneisiin kohdunkaulan muutoksiin. Se on tarkoitettu käytettäväksi positiivisen HPV-testituloksen tai lievien solumuutoslöydösten jälkeen. Colpofix edistää solujen uusiutumista ja kohdunkaulan muutosten paranemista ylläpitämällä kohdunkaulan ja emättimen limakalvon fysiologista tilaa.
Miten Colpofix toimii?
Colpofix ennaltaehkäisee ja hoitaa papilloomaviruksen (HPV) aiheuttamia kohdunkaulan muutoksia ylläpitämällä kohdunkaulan ja emättimen limakalvon fysiologista tilaa. Colpofix muodostaa suojaavan ja kosteuttavan kalvon kohdunkaulan limakalvolle, ja näin suojaa sitä vierailta mikrobeilta. Aktiiviset aineet ovat natriumkarboksimetyylibeetaglukaani ja polykarbofiili, jotka edistävät solujen uusiutumista ja kohdunkaulan muutosten paranemista. Colpofix auttaa myös ylläpitämään ja korjaamaan emättimen normaaliflooraa. Polykarbofiili parantaa emättimen pH-tasapainoa ja natriumkarboksimetyylibeetaglukaanilla on prebioottinen vaikutus.
Milloin Colpofixia ei voi käyttää?
Tuotetta testattaessa ei ole ilmennyt herkistymistä tai muita haittavaikutuksia. Tuotetta ei ole tarkoitettu alle murrosikäisten tyttöjen käyttöön. Tuotetta ei myöskään suositella naisille, joilla on yliherkkyyttä jollekin tuotteen ainesosista. Jos käytät samanaikaisesti paikallista gynekologista lääkehoitoa, kysy neuvoa hoitavalta lääkäriltä. Colpofix ei korvaa HPV-rokotusta eikä määrättyjä jatkohoitoja. Lisäksi on tärkeää osallistua kohdunkaulansyövän joukkoseulontoihin.  
Miksi Colpofix on innovaatio?
Colpofix-emätingeeli on ns. puolijähmeä geeli, joka muuttuu annosteltaessa nesteeksi, ja annostelun jälkeen takaisin geeliksi. Lisäksi käyttämällä erikseen suunniteltua ergonomisesti muotoiltua applikaattoria, valmiste voidaan annostella tasaisesti ja tehokkaasti suoraan kohdunkaulan ja emättimen limakalvolle. Näiden ominaisuuksien ansiosta valmiste saadaan oikealle alueelle eikä valu sieltä pois. Sitä on miellyttävä käyttää. 
Voinko harrastaa seksiä Colpofix-hoidon aikana?
Kyllä voit. Colpofixia voi käyttää yhdessä normaalien lateksikondomien kanssa.
Mikä on kohdunkaulan muutos?
Lue lisää täältä.
Minulla on lyhyt kuukautiskierto, miten minun pitäisi toimia? Ohjeen mukaan kuukautiset on hyvä ajoittaa 10 päivän tauon ajaksi.
Colpofix -hoito voidaan mukauttaa lyhyempään kuukautiskiertoon. Colpofixia voidaan käyttää esim. 18-20 päivää ja pitää lyhyempi tauko kuukautisten ajan (esim. 5 päivää).
Miten Colpofixia käytetään?
Colpofix-emätingeeli on kohdunkaulan ja emättimen limakalvoa ylläpitävä ja korjaava hoito, joka auttaa tutkitusti etenkin HPV-viruksen (papilloomavirus) aiheuttamiin muutoksiin. Colpofix on tarkoitettu käytettäväksi kohdunkaulansyövän seulonnan tai muualla otetun papa/HPV-testin jälkeen seuraavasti:   -HPV-testin tulos on ollut positiivinen -HPV-testin tulos oli positiivinen ja lisäksi näytteessä on todettu lievä solumuutos -Näytteessä on todettu lievä solumuutos Colpofix annostellaan emättimeen (5 suihkausta) kerran päivässä iltaisin ennen nukkumaanmenoa 20 päivää kuukaudessa 3 kuukauden ajan. Tuotetta käytetään 20 peräkkäistä päivää, jonka jälkeen pidetään 10 päivän tauko. Kuukautiset on hyvä ajoittaa tauon ajaksi. Hoitoa on tärkeä jatkaa vähintään 3 peräkkäistä kuukautta (yhteensä 6 pakkausta).
Mistä tiedän, että Colpofix sopii juuri minulle?
Colpofix sopii kaikille naisille, joilla on todettu jokin seuraavista: -HPV-testin tulos on ollut positiivinen -HPV-testin tulos oli positiivinen ja lisäksi papa-näytteessä on todettu lievä solumuutos -Papa-näytteessä on todettu lievä solumuutos -Mikäli gynekologisi on suositellut tuotetta
Mistä Colpofixin voi ostaa?
Colpofix on helppo tilata vaikka suoraan kotiin verkkoapteekeista. Colpofix on itsehoitovalmiste, eikä siihen tarvitse reseptiä.
Olen raskaana tai imetän, voinko käyttää Colpofixia?
Jos olet raskaana tai saatat olla raskaana, kysy neuvoa hoitavalta lääkäriltäsi. Colpofixia voi käyttää imetyksen aikana.
Mikä on papilloomavirus eli HPV-virus?
Lue lisää täältä.
Voiko Colpofixia käyttää, jos on kierukka?
Colpofixin ainesosien ei ole havaittu vaikuttavan kierukan käyttöön. Tutkimusten mukaan kierukan käyttö on turvallista myös naisille, joilla on HPV-infektio.
Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?
Voit etsiä lisää tietoa Colpofixin pakkauselosteesta tai kysyä meiltä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@stragen.fi. Voit myös aina ottaa yhteyttä terveydenhoitajaasi tai lääkäriisi.