GYNEVIA VAIHDEVUOSIOIREISIIN
KIUKUTTELEEKO ALAKERTA?​
Kuivuutta, kirvelyä tai epämiellyttävä tunne emättimen limakalvoilla? Gynevia tasapainottaa alakerran pH-arvon ja kosteuttaa tehokkaasti limakalvoja. Se eroaa kaikista muista saatavilla olevista valmisteista: Gynevia buustaa vain hyviä bakteereja. Gynevian ansiosta alakertasi voi hyvin – vaihdevuosista huolimatta.

Mitä alakerrassa tapahtuu, kun vaihdevuodet alkavat?  

Vaihdevuodet tuovat mukanaan monenlaisia muutoksia naisen hormonitoimintaan. Naishormonin tuotannon hiipuminen aiheuttaa myös emättimen limakalvojen ohenemista ja kuivumista. Ohuet limakalvot ovat alttiimpia tulehduksille, ja niitä saattaa myös aristaa ja kutista.  

 Vaihdevuosioireet johtuvat estrogeenituotannon vähenemisestä. Vaikeimmillaan oireet ovat yleensä vuoden sisällä kuukautisten loppumisesta. Menopaussi tarkoittaa viimeisiä tulevia kuukautisia. Menopaussin kriteerinä pidetäänkin, että vaihdevuosi-ikäisellä naisella kuukautiset ovat olleet poissa yli vuoden ajan. Oireet ja niiden kesto vaihtelevat yksilöllisesti: joillakin oireet voivat olla hankalia ja jatkua pitkäänkin, kun taas toisille ei oireita tule lainkaan tai ne ovat nopeasti

Vaihdevuodet vaikuttavat naisen kehoon monella tavalla    

Vaihdevuosien tyypillisimmistä oireista muistetaan monesti hikoilu ja niin sanotut kuumat aallot. Vaihdevuodet voivat vaikuttaa myös uneen ja erilaisia mielialaoireita voi esiintyä.  

 Lähes kaikki vaihdevuosiin liittyvät muutokset ja oireet johtuvat estrogeenin puutteesta. Estrogeenin puute aiheuttaa esimerkiksi emättimen verenkierron heikkenemistä ja limakalvojen ohenemista, mikä voi ilmetä esimerkiksi kuivuutena, kirvelynä tai yhdyntäkipuina. Nämä osaltaan voivat aiheuttaa seksuaalista haluttomuutta. Lue lisää vaihdevuosien seksuaalisuudesta täältä.  

Hormonitoiminnan hiipuminen johtaa myös emätintä suojaavien maitohappobakteerien vähenemiseen sekä pH-arvon muutoksiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että emätin on altis erilaisille tulehduksille.  

 

Limakalvo-ongelmat jatkuvat ja usein pahenevatkin iän myötä. Sen takia limakalvojen hoitoa kannattaa jatkaa koko loppuelämän. 

TESTI: VOISIKO MINULLA OLLA VAIHDEVUODET?

Tee testi

Miten estrogeeni vaikuttaa emättimessä?  

Estrogeeni ylläpitää emättimen paksuhkoa limakalvoa, joka suojaa tulehduksilta ja mekaaniselta ärsytykseltä. Vaihdevuosien aikana naisen estrogeenituotannon hiipuessa emättimen verenkierto hidastuu ja limakalvot ohenevat. Atrofinen eli surkastunut limakalvo ei tuota kosteuttavaa valkovuotoa ja tämän seurauksena limakalvot kuivuvat. Siitä voi seurata ärtyneisyyden tunnetta, kirvelyä, arkuutta, kutinaa, epämiellyttävää hajua sekä tulehduksia. Kutina johtuu kuivuudesta ja kipu taas limakalvon ohuudesta, kun limakalvon alaiset hermopäätteet ovat liian lähellä limakalvon pintaa. 

Joskus puhutaan atrofisesta tai seniilistä vaginiitista. Kyseessä ei ole varsinaisesti tulehdus, vaan estrogeenin puutteesta johtuva tila.

Myös emättimen mikrobiomi eli bakteerifloora muuttuu vaihdevuosien myötä estrogeenin vähetessä. 

Kaikki kutina ei ole hiivaa  

Limakalvojen kuivuus voi aiheuttaa emättimessä kosketusarkuutta, kutinaa ja poltetta. Kutina voi saada ajattelemaan, että kyseessä on hiivatulehdus. Kaikki kutina ei kuitenkaan ole hiivaa. Hiiva ei yleensä viihdy ohuella limakalvolla, joten kutina johtunee ennemminkin limakalvojen kuivuudesta.  

Paikallisesti käytettävä estrogeeni on usein hyvä apu oireeseen. Jos estrogeeniä ei voi käyttää, apteekista löytyy hormonittomia valmisteita limakalvojen kosteuttamiseen. Käytettäessä Gyneviaa, se huolehtii myös limakalvojen kosteudesta. 

Gynevia

Hormoniton helpotus vaihdevuosioireisiin 

Vaihdevuosioireisiin on kehitetty sekä hormoneja sisältäviä että hormonittomia hoitovaihtoehtoja. Gynevia on hormoniton helpotus vaihdevuosioireisiin. Se on uudenlainen apteekeissa myytävä emätingeeli, joka auttaa kokonaisvaltaisesti emättimen hyvinvointiin. Gynevia palauttaa emättimen normaalin bakteerikannan, sekä pH:n ja lisäksi se kosteuttaa limakalvoja. Se on monipuolinen ja tehokas valmiste vaihdevuosista johtuviin emättimen limakalvo-oireisiin. 

 

Gynevialla kolmoisvaikutus

Gynevia on yhdistelmä alfa-glukaanioligosakkarideja, glyserolia ja maitohappoja.  

Alfa-glukaanioligosakkaridit ovat ravintoaineita, jotka edistävät vain hyvien laktobasillien kasvua. Gynevia auttaa bakteerikannan tasapainottamiseen jokaisella käyttäjällä yksilöllisesti. Maitohappo puolestaan laskee luonnostaan emättimen pH:ta. Nämä ominaisuudet yhdessä taltuttavat tulehduksia. Glyseroli taas kosteuttaa emättimen limakalvoja sekä lievittää tehokkaasti kutinaa. 

 

Annostelu

Gyneviaa annostellaan seuraavasti:

  • Limakalvojen kosteutukseen ja hoitoon vaihdevuosien aikana: 1 annos (putkilo) päivässä annostellaan 16 peräkkäisenä iltana emättimeen. ​
  • Ylläpitohoitona 1 annos (putkilo) kaksi kertaa viikossa.

Lääkärin puoleen on syytä kääntyä, mikäli itsehoito – kosteuttavat tuotteet, Gynevia tai paikallisestrogeenivalmisteet – eivät tehoa, sinulla on kipua, veristä vuotoa, virtaamisvaivoja tai tulehduksen tunnetta.

Lue lisää Gynevian pakkausselosteesta.

 

Gynevian hyödyt

  • Hormoniton ja luonnollinen vaihtoehto emättimen vaihdevuosioireisiin.
  • Alfa-glukaanioligosakkaridit edistävät tutkitusti valikoitujen laktobasillien kasvua emättimessä. Hyvät laktobasillit auttavat ennaltaehkäisemään emättimen tulehduksia.
  • Palauttaa emättimen pH-arvon.
  • Lievittää emättimen ärtyneisyyttä ja kutinaa.
  • Palauttaa emättimen normaalin bakteerikannan ja kosteuttaa limakalvoja

 

Itsehoitovalmiste Gyneviaa voi ostaa hyvin varustelluista apteekeista ympäri Suomen, sekä verkkoapteekeista.

Jäikö jokin mietityttämään?

Tutustu pakkausselosteeseen

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on atrofinen vaginiitti?
Atrofinen vaginiitti tarkoittaa emättimen limakalvon ohenemista. Estrogeenin puutteesta johtuen myös limakalvon verenkierto, poimuisuus ja joustavuus vähenevät. Oireina ovat mm. kuivuus, polttelu ja kutina. Kuivuus aiheuttaa yhdyntäkipuja ja herkkyyttä emätin- sekä virtsatietulehduksille. Myös virtsanpidätyskyky saattaa heikentyä.
Voiko Gyneviaa käyttää yhdessä paikallisestrogeenin kanssa?
Gynevia sopii käytettäväksi yhdessä paikallisestrogeenin kanssa, esimerkiksi estrogeenivalmisteen välipäivinä.
Mikä on sytolyysi?
Sytolyysissä emättimen normaaliflooran laktobasillit hajottavat limakalvon pintasolukkoa saadakseen ravinnokseen soluista vapautuvaa glykogeeniä. Sytolyysi voi aiheuttaa kutinaa ja kirvelyä sekä paksumpaa valkovuotoa. Katso lisää täältä.
Mistä Gyneviaa voi ostaa?
Löydät Gyneviaa kaikista hyvin varustelluista apteekeista sekä verkkoapteekeista. Gynevia on itsehoitovalmiste, eikä siihen tarvitse reseptiä.
Miten Gyneviaa käytetään vaihdevuosien limakalvo-oireisiin?
Vaihdevuosista johtuviin limakalvo-oireisiin Gyneviaa annostellaan 1 annos (putkilo) 16 peräkkäisenä iltana emättimeen. Ylläpitohoitona 1 annos (putkilo) kaksi kertaa viikossa.
Milloin Gyneviaa ei voi käyttää?
Gyneviaa ei voi käyttää kuukautisten aikana. Gyneviaa ei saa käyttää alle murrosikäiset tytöt eivätkä naiset, joilla on yliherkkyyttä jollekin tuotteen ainesosista. Raskaana olevien on suositeltavaa kysyä lääkäriltä neuvoa ennen käyttöä.
Voiko Gyneviaa käyttää epämääräisiin oireisiin?
Gyneviaa voi käyttää myös epämääräisiin oireisiin esim. kuukautisen ja seksin jälkeen. Jos oireet ovat lieviä, riittää annostelu 2 peräkkäisenä iltana. Gynevian alfa-glukaanioligosakkaridit auttavat palauttamaan emättimen luonnollisen tasapainon edistämällä hyvien laktobasillien kasvua. Maitohappo puolestaan tasapainottaa emättimen pH:ta, joka voi nousta esim. sperman emäksisyyden vuoksi. Glyseroli kosteuttaa limakalvoja, jotka voivat tuntua kuivilta kuukautisten tai seksin jälkeen.