HPV-virus säikäyttää

9/9/2022HPVTeksti: Myy Agency

Solumuutokset Papa-kokeessa tai positiivinen HPV-testitulos pelästyttävät, sillä yhteys kohdunkaulan syöpään on tunnettu. Monille stressiä aiheuttaa erityisesti pitkä seurantaväli, kun muutosten spontaania paranemista jäädään odottamaan. Nyt apteekeissa on saatavilla ensimmäinen valmiste ilman reseptiä, jonka tehosta HPV-viruksen hoidossa on saatu rohkaisevia tuloksia.

 

HPV todetaan noin 80 prosentilla jossakin elämänvaiheessa. Sen alatyypit jaetaan matalan ja korkean riskin tyyppeihin.

”Korkean riskin HPV ei ole sama asia kuin kohdunkaulan syövän esiaste: syövän synty edellyttää tulehduksen pitkittymistä”, tarkentaa Sami Onoila, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, seksuaaliterapeutti. ”Kohdunkaulan lievistä solumuutoksista valtaosa paranee itsestään muutamassa vuodessa. Noin kymmenellä prosentilla HPV etenee vahva-asteisiksi solumuutoksiksi tai syövän esiasteeksi.”

 

HPV:tä seurataan

Positiivinen HPV-tulos tai lievät solumuutokset eivät aiheuta toimenpiteitä – uusi näyte otetaan 1–2 vuoden kuluttua. Nyt apteekkeihin on tullut ensimmäinen HPV:n tai lievien solumuutosten hoitoon tarkoitettu valmiste, jota voi käyttää seurantakertojen välillä.

”Usein potilaat ovat huolissaan lievistäkin muutoksista tai ylipäätään HPV-positiivisuudesta. Koska HPV-tulehduksen kulkua ei voi ennustaa yksilötasolla, olen kertonut mahdollisuudesta käyttää Colpofixia”, sanoo Onoila.

 

Colpofix®: rohkaisevia kokemuksia

Colpofix® -emätingeelin on havaittu kliinisissä tutkimuksissa auttavan HPV:n aiheuttamiin kohdunkaulan muutoksiin. Se suojaa limakalvoa vierailta mikrobeilta, auttaa ylläpitämään hyvää bakteerikantaa sekä tasapainottaa pH-arvoa. Sen on havaittu myös auttavan HPV:n poistumista elimistöstä eli ehkäisevän solumuutoksia.

”Koska Colpofix on uusi tuote, minulla on kokemusta vasta muutaman potilaan verran. Näillä potilailla pitkittynyt HPV-positiivisuus ja/tai kohdunkaulan syövän esiaste ovat hävinneet – toki näiden muutosten paranemistaipumus on hyvä myös spontaanisti. Colpofix antaa potilaalle kuitenkin mahdollisuuden toimia seurantakertojen välillä”, Onoila päättää.

 

Mistä Colpofixia voi ostaa?
Lue lisää Colpofixista

 

Colpofix®: Vaikuttavat aineet natriumkarboksimetyylibeetaglukaani ja polykarbofiili. Ne edistävät solujen uusiutumista ja kohdunkaulan muutosten paranemista ylläpitämällä kohdunkaulan ja emättimen limakalvon hyviä fysiologisia olosuhteita.

Lue lisää

Kohdunkaulan syövän seulontoihin kannattaa osallistua – Papa-kokeen ja HPV-testin avulla syöpä voidaan ehkäistä!

Lue lisää

Uusi kumppani saa pään pyörälle – myös alapää joutuu koetukselle uuden bakteerikannan myötä

Lue lisää

Vaihdevuosioireiden hoitaminen on panostus elämänlaatuun

Lue lisää

Esivaihdevuodet eli premenopaussi – vaihdevuodet jo 40-vuotiaana?

Lue lisää